RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні можуть заборонити водіям включати музику в маршрутках

У Верховній Раді працюють над законопроектом, який в рамках боротьби з "акустичним насильством" заборонить водіям маршруток включати музику в салоні.

Про це розповів депутат від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович, пише "Україна 24".

Він зазначив, що пасажир не зобов'язаний розділяти смаки водія.

"Цей закон простий, але дуже необхідний і очевидний. Його мета - обмежити можливість "акустичного насильства" над пасажирами. Пасажир не повинен розділяти якісь уподобання водія, музичні або кінематографічні. Кожен бажаючий може слухати все, що він хоче в громадському транспорті, маючи навушники, це нормальна світова і європейська практика", - наголосив він.

В'ятрович нагадав, що в Україні було багато скандалів, пов'язаних з незгодою пасажирів слухати музику, яку ставив водій.

"Сподіваюся, після прийняття закону такого не буде. Якщо говорити про відповідальність - вона буде лежати на перевізнику, якого можуть позбавити ліцензії. Є всі підстави для того, щоб парламент спокійно прийняв цей закон", - зазначив нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", раніше хітом мережі стало відео, на якому водій маршртутного таксі в Єгипті виконує за кермом українську пісню.