RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Британець випадково загубив майже 290 мільйонів доларів

У Британії чоловік в 2013 році випадково викинув диск з біткоінами, які піднялися в ціні.

Про це повідомляє ВВС.

На електронному гаманці британця Джеймса Хаулса було 7500 біткоінів - це 287 млн доларів. Він попросив владу, щоб йому дозволили пошукати загублений диск на звалищі. За це він пообіцяв віддати жителям свого міста в Уельсі 25% - це приблизно 71,5 млн доларів. Він їх передасть для боротьби з коронавірусом в місті Ньюпорт.

За словами Хаулса, знайти диск буде простіше, ніж здається. Він викинув його, коли пролив рідину на комп'ютер. Чоловік пам'ятає, коли саме річ виявилася в сміттєвому баку. На звалищі сміття складався в певні місця у певні періоди. Для пошуку він найме команду професіоналів.

Раніше чоловік пропонував в фонд міста за пошуки 10% від продажу біткоінів. Потім він збільшив відсоток більше ніж у два рази.

Однак місцева влада на прохання чоловіка відповіла, що ліцензія не дозволяє проводити розкопки на території звалищ.

"З 2013 року до нас неодноразово зверталися з проханням дозволити пошук комп'ютерного обладнання, на якому зберігаються біткоіни. У перший раз Хаулс прийшов до нас через кілька місяців після того, як зрозумів, що викинув диск", - розповів представник адміністрації міста.

Він зазначив, що розкопки на звалищі коштуватимуть кілька мільйонів фунтів. Однак немає ніяких гарантій, що диск знайдеться або, що він працюватиме.

Хаулс купив дешево біткоіни в 2009 році. Потім вони почали рости в ціні. У 2013 році їх вартість вже сягнула 7,5 млн доларів. Зараз за один біткоіни можна отримати близько 28 тис. доларів.

Як повідомляв "Апостроф", на тлі заворушень у Вашингтоні і штурму Капітолію, зросла вартість біткоіну. Так, 7 січня криптовалюта кілька разів оновила історичний максимум досягши позначки в 40 324 доларів. У мережі не залишили це без уваги.