RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Епідеміолог попередив про новий дивний симптом коронавірусу: фото

Британські лікарі виявили новий симптом, який за відсутності інших вказівок на зараження, може свідчити про інфікування коронавірусом. Йдеться про наліт, який вкриває язик, і виразки на язиці.

Про це пише видання Metro.

Медики назвали вкритий нальотом язик з виразками на ньому ймовірним симптомом коронавірусу і закликали британців вважати його підставою для самоізоляції.

За словами професора Тіма Спектора, епідеміолога з Королівського коледжу в Лондоні, він спостерігає все більше випадків, коли люди з коронавірусом страждають від незручних симптомів у роті, таких як покритий нальотом язик. Він додав, що приблизно кожен п'ятий інфікований вірусом з часом проявлятиме менш поширені симптоми і закликав людей залишатися вдома, навіть якщо вони страждають від незначних скарг, які можуть бути спричинені іншою причиною.

Як відомо, трьома основними симптомами коронавірусу є висока температура, постійний кашель і втрата або зміна запаху та смаку.

"Кожна п'ята особа з коронавірусом все ще має менш поширені симптоми, які не потрапляють до офіційного списку симптомів - це шкірні висипання, а також фіксується все більше випадків дивних виразок у роті у людей, в яких виявляють COVID-19", - зазначив Спектор.

Варто додати, що у 10-30% людей, які підхоплюють вірус і мають відповідні симптоми, захворювання триває довше 12 тижнів. Пацієнти зазвичай страждають від сильної втоми, болю в грудях, задишки, болів у м’язах та порушення мозкової діяльності. Однак існує багато інших симптомів, оскільки механізм протікання коронавірусу досконало не вивчений.

Як повідомляв "Апостроф", в Японії зафіксували ще одну мутацію коронавірусу. Новий штам виявили у чотирьох туристів з Бразилії.