RU  UA

В Україну прийшли 10-градусні морози, але це тільки початок

По всій Україні вирують снігопади та сильні морози. Лише за минулу добу на окремих ділянках випало до 35 сантиметрів снігу.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Через негоду комунальникам довелося працювати всю ніч у посиленому режимі. Зокрема, у столиці вулиці від снігу розчищали понад 400 одиниць техніки. У КМДА зазначили, що від початку снігопаду в столиці вже витратили понад 4000 тонн солі та піску.

Утім, найважче довелося автомобілістам. Протягом доби до поліції надійшло понад 1200 повідомлень про ДТП. Автівки буквально злітали з дороги в кювет чи застрягали в снігових заметах. За допомогою спецтехніки їх діставали співробітники ДСНС.

Крім того, рятувальники просять туристів не ходити у гори. В Карпатах лютують снігопади. Там випало близько 15 сантиметрів снігу, а температура повітря напередодні опустилася до -8 градусів за Цельсієм. Видимість на горі Піп Іван обмежена до 30-ти метрів. ДСНС попереджає про сніголавинну небезпеку на високогір'ї у Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Тим часом синоптики прогнозують погіршення погоди по всій території країни. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть до -15 градусів. Вночі вони опустяться до -23 градусів.