RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Поліція почала штрафувати "євробляхерів", отримавши доступ до бази митниці: відео

В Україні почали штрафувати власників авто на іноземній реєстрації. Правоохоронці отримали доступ до митних баз, де вони можуть перевірити хто завіз в Україну машину і чи не порушує вона транзитний період.

Як повідомили на Facebook-сторінці "Авто Євро Сила", відразу кілька випадків зупинки правоохоронцями машин на єврономерах з подальшим виписуванням протоколів на штраф на суму 8500 гривень сталися в Харкові та області.

При цьому, в кожному випадку поліцейські пояснювали "євробляхерам", що штрафи пов'язані з тим, що "відкрили митну базу".

При цьому керівництво поліції Харкова запевнило, що доступ до митної бази не давали, хоча поліцейські і говорили зворотне.

За словами активістів, всі випадки мають ознаки перевищення повноважень. Вони нагадали, що зараз продовжує діяти меморандум між МВС і "АЕС".

"Всі учасники "АЕС Харків", які зіткнулися або зіткнуться з такими ситуаціями, будуть забезпечені юридичним захистом від незаконних дій, з подальшим вирішенням питань виписаних постанов", - йдеться в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", власники автомобілів з єврономерами не зможуть отримати відшкодування від страхової компанії в разі ДТП, оскільки страхові компанії почали відмовляти власникам автомобілів на еврорегістраціі у виплатах.