RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

На українців чекає аномальне літо: синоптики розповіли, до чого готуватися в 2021 році

Представник гідрометеорологічного інституту Віра Балабух зробила прогноз погоди для українців в 2021 році. У складанні прогнозу Вірі Балабух допомагав експерт Леонід Горбань.

Про пише сайт "Сегодня".

За словами експертів, клімат на території України змінюється і стає все більш теплим. На щастя, 2021-й рік не став винятком з правил. Він все такий же теплий, це помітно вже на початку січня. Однак ближче до кінця січня, як і каже фахівець, жителів країни очікують морози. Погода і перед наступним Новим роком буде приблизно такою ж, що і в минулому році.

Якщо минулий рік був роком Місяця, то 2021-й рік є роком Сатурна. Також існують роки Венери, Марса, Сонця і Юпітера. Кожному з цих років властива своя погода, якийсь буде спекотним, інший - прохолоднішим. Сатурн, за словами Віри Балабух, обожнює все перевертати. Наприклад, в весняний період він приносить зиму, а коли настає літо, погодні умови схожі на весну.

Спеціаліст зазначила, що січень 2021 року контрастний по температурі. Перша половина місяця була тепла, а друга буде морозною з частими снігопадами. Українці вже відчули зниження температури. Лютий буде поєднувати в собі відлиги і холод, але без опадів.

У березні почнуться сніг, дощі і мороз, а в другій декаді прийде справжня весна. Справжнє тепло наблизиться до українців лише в останні дні квітня 2021 року. Перша половина травня буде теплою і з дощами, а в другій половині варто очікувати прохолоду і сильні вітри.

Літній період почнеться з дощів і спеки. В середині червня 2021 року варто очікувати теплу, комфортну погоду без опадів. Липень буде спекотним, але з частими дощами, грозами, які можуть пом'якшити сильну спеку. Пік спеки доводиться на середину липня. У другій половині серпня будуть дощі, в кінці місяця варто очікувати сильні холоди.

У вересні 2021 роки українці побачать ще десять днів літа. З другої декади будуть дощі, також почнеться похолодання. На початку третьої декади буде 2-3 дні бабиного літа. Жовтень буде радувати українців теплою погодою, однак вже на початку листопада вона розвіється і прийдуть холоди, сильно розслаблятися точно не варто.

У грудні 2021 року буде холодно, українці нарешті зможуть зустріти Новий рік зі снігом, як це було кілька років тому.

Як писав "Апостроф" раніше, Україну після морозів до мінус 20 накриє хвиля тепла.