RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Ізраїлі заявили про несподівану "побочку" вакцини від COVID-19 - страждає обличчя

Після застосування вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19, в Ізраїлі у 13 осіб паралізувало лицевий нерв. За оцінками медичних працівників, реальне число паралізованих може бути більше.

Про це повідомили журналісти The Jerusalem Post

Представники Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю повідомили, що як мінімум 13 осіб отримали легкий параліч лицьового нерва в якості побічного ефекту після вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19. Медики почали обговорювати питання про те, чи варто вводити другу дозу цим людям. Один пацієнт відзначив, що ефект паралічу тривав 28 годин. За його словами, параліч все ще не пройшов до кінця. Однак він підкреслив, що крім цього, у нього не було ніяких скарг, все пройшло добре.

Пацієнт визнав, що ще не визначився, чи хоче він отримати другу дозу вакцини. За його словами, уникати вакцинації не можна. Він хоче показати на своєму прикладі, що боятися нема чого, і що параліч - це всього лише "одноразова акція, яка більше не станеться".

Керівник відділу інфекційних захворювань Галія Рахав заявила, що недавно зіткнулася з жінкою, яка була щеплена новою вакциною. Жінка сказала їй, що у неї був параліч. Галія Рахав вирішила не давати жінці другу дозу. За словами директора відділення інфекційних захворювань, друга доза рекомендована Міністерством охорони здоров'я, але жінка, яка пережила параліч, не хоче отримати інші проблеми після другого уколу.

Представники Міністерства охорони здоров'я повідомили, що друга доза буде надана всім, хто погодиться на неї, але тільки в тому випадку, коли параліч повністю пройде.

Як писав "Апостроф" раніше, вакцинація від коронавируса для частини українців буде платною.