RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Ворожіння на Водохреща: як дізнатися долю і що потрібно знати про ритуали

Різдвяні святки завершуються Водохресним Святвечором і Богоявленням (Водохрещам), яке святкують 19 січня. Цей день вважають найкращим для ворожінь - вони, як кажуть, є найправдивішими.

"Апостроф" зібрав найпопулярніші ворожіння на Водохреща.

Як правило, на Водохреща ворожать молоді незаміжні дівчата в домашніх умовах, заздалегідь заготовлюючи необхідні для ритуалів предмети.

При підготовці до проведення обрядів і ритуалів слід суворо дотримуватися правил: на дверях будинку малюють крейдою хрести як захист від недобрих сил і негативної енергетики. Бажано поставити такі ж хрести на віконних рамах.

Найкращий час ворожіння - з вечора 18 січня і до сходу сонця 19 січня. Після обов'язково омиваються освяченою водою або купаються в крижаних купелях.

Підготовка до ворожіння:

  • вибирають тихе приміщення в будинку, де не завадять інші члени сім'ї;
  • дівчата можуть запросити на обряд 1-2 близькі подруги, якщо побоюються дізнаватися майбутнє поодинці;
  • знімають всі предмети в формі кільця: сережки, намиста, браслети, кільця, ремені;
  • бажано одягатися в просторий одяг, без застібок, блискавок, гудзиків. Підійде сорочка з натуральної тканини;
  • волосся розплітають, прибирають шпильки, невидимки;
  • знімають натільні хрестики; в приміщенні не повинно бути ікон, речей православної християнської символіки.
  • для ритуалів використовують церковні свічки;
  • предмети для ворожінь готують заздалегідь: гребені, гребінці, свічки, голка з ниткою, віск, судини з водою, сірники.

На судженого можуть ворожити тільки незаміжні дівчата. Заміжні або розлучені можуть проводити обряди на бажання, добробут, кількість дітей; найбільш сокровенні питання бажано ставити в поодинці.

Ворожіння на рік

Візьміть 6 склянок і розкладіть по них наступні речі: сіль, цукор, хліб, монету, каблучку та сірник. Хай хтось змінить їх розташування. З закритими очима ви маєте вибрати одну зі склянок, яка розкаже, яким буде для вас рік. Сіль – це сльози та печаль. Цукор – удача та солодке життя. Хліб – ситий рік, а монетка пророкує достаток. Каблучка говорить про весілля, а сірник – про поповнення в сім’ї.

Ворожіння на ім’я другої половинки

Тут все дуже просто. Виходьте на вулицю і запитуйте, як звати першого зустрічного або зустрічну.

Гадання на заміжжя

Потрібно зібратися дівочою компанією. Кожна бере нитку. Важливо, щоб довжина ниток була однаковою. Потім нитки потрібно одночасно підпалити. В кого догорить першою, та і вийде заміж. Якщо ж нитка згасне чи згорить менше половини, то підшуковувати весільну сукню в цьому році не варто.

Ворожба на віщий сон

Покладіть під подушку гребінець або карту з зображенням бубнового короля. Загадайте, щоб вам наснився суджений. Потім слід розчесати волосся гребінцем і покласти його під подушку зі словами: "Суджений, прийди до мене, розчеши мені волосся". Якщо бажання достатньо сильне, ваша підсвідомість обов’язково покаже вам кадри вашого майбутнього.

Ворожіння на достаток

Раніше, щоб дізнатися, яким буде матеріальне становище у поточному році, робили наступне. Брали тарілку і просили когось сховати під однією з них монетку. Потім слід вгадати, під якою тарілкою знаходиться це багатство. Якщо це вдасться з першої спроби – у вас не буде проблем фінансового характеру. З другої – не слід очікувати якихось серйозних грошових витрат або втрат. А от якщо і з другого разу вам не вдасться визначити, де знаходиться монетка, готуйтеся затягнути пасок тугіше.

Ворожіння на каблучках

В одному приміщенні збираються дівчата. Кожна приносить з собою декілька каблучок. Важливо, щоб всі вони були різними: мідна, срібна, золота та з камінчиком. Далі велику посудину наповнюють зерном, в якому і "топлять" каблучки. Після цього дівчата по черзі беруть по жмені зерна. Якщо попадеться мідне кільце, то чоловік буде з бідної сім’ї. Золото свідчить про багатство та популярність. Срібло говорить про те, що майбутній чоловік забезпечить середній достаток. А ось камінчик – це джек-пот, адже чоловік буде відомим. Якщо каблучки у зерні не виявиться, то не чекайте на переміни в цьому році.

Гадання на воску

Візьміть свічку та чашку з водою. Підпаліть гніт і накапайте розтоплений віск у воду. Він застигне та набуте химерної форми. Придивіться та скажіть, що саме ви бачите.

Ворожіння на квасолі

Розкидайте на столі квасолю. Загадайте бажанні, після чого перерахуйте кількість бобів. Якщо кількість парна, бажання здійсниться.

Гадання на цибулині

Візьміть кілька цибулин і на кожній напишіть ім’я можливого нареченого. Після цього постате цибулини у воду. Яка перша проросте, тому і віддайте перевагу та починайте чекати сватів.

Ворожба на кішці

Якщо у вас в помешканні є домашній котик, він допоможе вам дізнатися, чи здійсняться ваші потаємні бажання. Подумайте про те, чого ви найбільше хочете, і покличте котика. Якщо тваринка зайде в кімнату, переступивши поріг лівою лапкою, то вам пощастить.

Раніше "Апостроф" розповідав історію свята Водохреща і його традиції, а також про те, як підготуватися до купання в ополонці і чи можна буде скупатися на Водохреще в Києві.