RU  UA

Хрещення-2021: як і де українці пірнають в ополонку

В Україні святкують Водохреще. Цьогоріч через пандемію купання в багатьох містах скасували, утім у деяких люди все ж змогли пірнути в ополонку.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

В Одесі на одному з пляжів вже освятили воду. Місцеві мешканці встигли пірнути у холодне море ще до світанку. Вже пообіді у відчайдухів буде нагода зануритися у море, що парує.

А от у Києві люди пірнають у Дніпро в Гідропарку. Попри температуру -17 градусів, охочих зануритися в річку зібралося немало. Люди постійно прибувають, купаються та йдуть. Загалом біля Дніпра перебуває щонайменше 50 людей.

Біля ополонки чергує рятувальник. У КМДА раніше повідомляли, що у столиці близько 2 тисяч рятувальників чатують у місцях, де купаються люди, аби запобігти травмам та ушкодженням.

Утім карантин усе ж вплинув на святкування Водохреща у Києві. Людей біля ополонок менше, ніж зазвичай. На жаль, у масках ходять не всі, дистанції також ніхто не дотримується. Люди стоять доволі близько одне до одного.

Цьогоріч Водохреще буде не таким, як зазвичай, не тільки в Києві. Через пандемію коронавірусу організовані купання у багатьох містах довелося скасувати. Для тих же, хто не полишає намір стрибнути у ополонку, надзвичайники облаштували понад 600 постів по всій Україні.