RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

В Україні випадково знайшли гребінь знаменитої графині - має особливу "позначку": фото

У селі Веселянка Запорізької області під час проведення земляних робот фермер випадково виявив пластмасовий гребінець з фірмовим клеймом у вигляді черепашки - виявилося, що належав він графині Ніні Канкриній.

Про це повідомляє ТСН.

За словами дослідників, гребінець був зроблений у Німеччині на фабриці Schildkrot, яка розпочала роботу в 1873 році і стала відомим виробником предметів з целулоїду в Європі і світі.

Землі сіл Григорівка та Веселянка в Запорізькій області в спадок отримали сини міністра фінансів Російської імперії Єгора Францевича Канкрина. Там проживали сім'ї Олександра Єгоровича і Віктора Єгоровича Канкриних.

Графиня Ніна Канкрина, якій належить знайдений гребінь, народилася 7 лютого 1887 у селі Веселянка. Дослідники відзначають, що фото сім'ї Канкриних майже не збереглися, але відомо, що дівчинка Ніна стала улюбленицею батька і мала прекрасні відносини з братами.

Нагадаємо, раніше на дні річки Дніпро в Запорізькій області археологи виявили унікальний дубовий лафет для великої польової гармати. Це перша знахідка такого типу в Україні.