RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Полонених українців з Донбасу повезуть через сусідню країну: омбудсмен розкрила подробиці

Раніше ватажки ДНР-ЛНР заявили, що передадуть Україні деяких військовополонених. А, сьогодні, 22 січня, стало відомо, через який маршрут здійснюється передача громадян.

Про це написали на сайті Радіо Свобода.

Омбудсмен Людмила Денисова розповіла про те, що бойовики ОРДЛО передадуть полонених українців по маршруту Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ. Про це представник Верховної ради розповіла 22 січня 2021 року.

За словами Людмили Денісової, вона дізналася про маршрут, але відомості раптово почали поширювати деякі політики. Йдеться про те, що полонених будуть везти через Майорськ, але це неправда. Точний маршрут відрізнявся від даних, які були поширені депутатами. Омбудсмен наголосила, що нової інформації про передачу полонених поки не надходило.

Раніше Людмила Денисова говорила про те, що інформація про кількість українських громадян, яких планують передати бойовики ОРДЛО, постійно змінюється. За день до цього вона говорила про те, що до передачі готують дев'ятеро людей.

21 січня політик Віктор Медведчук говорив про те, що йому передадуть чотирьох жінок (хоча раніше йшлося про дев'яти полонених). Він зазначив, що напередодні написав лист в СБУ з проханням про цю передачу на КПВВ "майорських". Представники ДНР і ЛНР назвали Віктора Медведчука посередником в передачі військовополонених.

Як писав “Апостроф” раніше, бойовики пішли на несподіваний крок щодо обміну полоненими.