RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Хмельницький депутат Сергій Зозуля може отримати до 2 років обмеження волі за підробку документів - ЗМІ

Депутат обласної ради від партії “Слуга народу” намагався підробити документи для постійного перебування у Польщі, такі дії караються, у тому числі, обмеженням волі до 2 років.

Про це пише видання "Інформатор".

"Вочевидь, Сергій Зозуля, коли надавав підроблене свідоцтво про народження не врахував, що документи в Польщі перевірятимуться надзвичайно ретельно відповідними компетентними органами. Ті і виявили невідповідність і відсутність у родоводі пана Зозулі так званого "польського дідуся" чи "бабусі". Матеріали по справі № R4DS866.2019 збирала окружна прокуратура у Кракові. У справі йдеться, що Сергій Зозуля ще 11 червня 2019 використав під час процедури отримання згоди на постійне перебування на території республіка Польща підроблене свідоцтво про народження. 10 січня 2020 документи надійшли до Волочиського райвідділу поліції. Того ж дня було відкрито кримінальне провадження №12020240110000009 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.358 кримінального кодексу України", - пише видання.

Згідно Кримінального кодексу України, порушення по ст. 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів (використання завідомо підробленого документа) карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

"Відтоді минув уже рік, проте в Україні справа досі не зрушила з місця. Це дуже дивно, адже польські правоохоронці вже зібрали всю необхідну доказову базу, яка свідчить про кримінальне правопорушення. Отже, їхнім українським колегам фактично нічого й не треба робити, окрім як скористатись готовими документами. Але справа Сергія Зозулі чомусь гальмується. Цьому немає жодного пояснення, окрім одного: підозрюваний - представник теперішньої провладної сили "Слуга народу", - зазначається у матеріалі.