RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Під час акцій на підтримку Навального в Росії затримані понад 2 тисячі осіб: протести не припиняться

На акціях протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального затримали понад дві тисячі осіб. Протестуючі заявили, що акції будуть проходити до тих пір, доки влада не задовольнить всі їхні вимоги.

Про це повідомив сайт Комерсант.

Загальна кількість затриманих під час мітингу на підтримку опозиціонера і блогера Олексія Навального вже перевищила позначку в 2 тисячі чоловік. Всього правоохоронці затримали 2131 людину. Найбільше затриманих у столиці Росії - 795. У Санкт-Петербурзі затримали 309 осіб, в Новосибірську - 95. У Воронежі 50 затриманих, в Казані - 49.

Представники штабу Олексія Навального анонсували акції протесту і в наступні вихідні. Керівник штабу Леонід Волков зазначив, що протести триватимуть до тих пір, поки влада не прислухається до громадян. На офіційному YouTube-каналі Олексія Навального продовжують публікувати відео за участю знаменитостей, які закликають росіян відправитися на мітинг.

Олексій Навальний був затриманий відразу ж після прильоту до столиці російської держави. До цього він був в Берліні, де відновлювався після отруєння "Новачком". Люди виходять на мітинги і вимагають від Володимира Путіна піти у відставку, також громадяни вимагали, щоб влада відпустила Олексія Навального.

В акціях на його підтримку взяли участь, як мінімум 110 тисяч осіб. Найбільше людей було в Москві, Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі. У столиці на Пушкінській площі та в околицях знаходиться до 40 тисяч осіб. У СПБ, за різними оцінками, на прогулянку вийшли від 10 до 20 тисяч осіб. У штабі Олексія Навального повідомили, що в Єкатеринбурзі число прихильників Олексія Навального перевищило позначку в 15 тисяч осіб.

Як писав "Апостроф" раніше, у Москві учасники протесту розгромили автомобіль з мигалкою: водієві вибили око, відео