RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Активісти звинуватили відомство Малюськи в брехні через ситуацію навколо ринку "Столичний"

У понеділок, 25 січня, активісти "Правого сектора" в черговий раз вийшли під стіни Офісу протидії рейдерству при Міністерстві юстиції України. Вони закликали міністра Дениса Малюську не допустити незаконної передачі власності ринку "Столичний" Юрію Іванющенку та його оточенню і засудили Мін'юст за порушення обіцянок щодо термінів проведення комісії з питання передачі ринку.

Представники Правого сектора вимагали, щоб міністр Малюська пояснив, чому він підтримує "єнакіївську мафію", яка захопила ринок "Столичний" і може бути причетна до фінансування війни на Сході країни.

Про це повідомляє видання "Українські новини".

Як повідомив керівник осередку ДУК "Правий сектор" в Києві Юрій Гуренко, в п'ятницю, 22 січня була проведена комісія з цього питання, хоча в цей же день вранці, представники Мін'юсту обіцяли, що питання буде розглядатися в понеділок, 25 січня.

Також, за його словами, складається враження, що Офіс протидії рейдерству вважає за можливе брати на себе не встановлені згідно з законом функції, зокрема - скасовувати рішення, які знаходяться виключно в компетенції суду.

"Коли (у це питання) втручається державна структура, це говорить про те, що вона, фактично, стає на бік Юри "Єнакіївського", - зазначив керівник Київського підрозділу" Правого сектора ".

Він додав, що ПС буде продовжувати акцію, поки ситуація не опиниться в правовому полі.

"Як ми заявляли на самому початку акції, пов'язаної з ринком "Столичний", наше завдання - забрати у Єнакіївських цю годівницю, за допомогою якої вони, можливо, фінансують війну на Донбасі. Всі, хто допомагає подібним олігархам-втікачам, фактично виступають проти України, і, очевидно, є злочинцями", - резюмував Юрій Гуренко.

Раніше в Києві почалася безстрокова акція протесту біля ринку "Столичний" під гаслом "Продаєш і купуєш на "Столичному" - фінансуєш війну на Донбасі". Протестувальники заявили, що ринок належить Юрію Іванющенко ("Єнакіївському").

Під будівлею Офісу протидії рейдерству регулярно проходять мітинг на захист ринку "Столичний". Учасники акції закликають Мін'юст не передавати ринок Іванющенко і його людям.