RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Українські військові провели масштабні навчання з використанням "Градів": відео ударів

Військові ЗСУ провели масштабні навчально-бойові стрільби, в яких брали участь розрахунки реактивних батарей БМ-21 "Град".

Про це повідомили на сторінці Оперативного командування "Захід" у Facebook.

Навчання пройшли на Рівненському загальновійськовому полігоні. Військові успішно відпрацювали удари з БМ-21 "Град" по уявному противнику.

Бойові стрільби проводили військові з’єднання гірської піхоти Сухопутних військ України зі 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Бригада перебуває у складі оперативного командування "Захід"; штаб бригади розміщений в місті Мукачево, а підрозділи дислокуються на території Закарпатської області.

Тренування проводилися з використанням реактивних систем залпового вогню калібру 122 мм – БМ-21 "Град", які призначені для загальної вогневої підтримки дивізій і бригад, ураження живої сили, бронетехніки та неброньованої техніки.

Додатково РСЗВ використовують для ураження польових укріплень, постановки мінних полів, димових завіс і радіоперешкод, створення осередків загоряння, освітлення поля бою, ведення агітації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські розробники представили нову військову техніку. На озброєння ЗСУ і Нацгвардії надійдуть плаваючі БТР.

Також раніше стало відомо, що Збройні сили України прийняли на озброєння від компанії Snipex дві далекобійні гвинтівки, які призначені для ураження, як живої сили, так і легкоброньованої техніки супротивника