RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Чернігові підібрали на вулиці цуценя, але це виявилася зовсім інша тварина: фото і відео

Мешканка Чернігова Христина Макеєнко підібрала на вулиці цуценя з підбитою лапою. Коли пес виріс, виявилося, що це справжнісінький вовк.

Про це повідомляє "Суспільне".

Схудлого песика Христина побачила біля школи № 21 і покликала з собою, щоб нагодувати. Він пішов і залишився в неї жити. Але згодом з’ясувалося, що Бані – таке прізвисько подружжя Макеєнків обрали для свого знайди - не собака, а вовк.

Кристина знайшла Бані три місяці тому, у жовтні минулого року

"Дивлюся, йде нещасний собака. І наші очі зустрілися. Я почала його кликати", – розповідає жінка. - І він пішов за мною".

Що їхнє цуценя, яке було першим собакою для родини, насправді не пес, зрозуміли згодом.

"Він боявся людей, зовсім не гавкав, високо стрибав, а звичний раціон собаки – каша з м’ясом – йому не підходив", - розповіла Христина.

Спочатку подружжя пояснювало поведінку Бані психологічною травмою, але потім почали здогадуватися, що це вовченя.

Ближче до зими, коли Бані зміцнів та став пухнастішим, схожість з вовком стала більш очевидною.

"В цей момент, коли було не зрозуміло, хто це: собака чи вовк, мені було страшно з ним контактувати. Бо я не розуміла, як себе з ним поводити. Коли сказали, що це вовк, я чомусь розслабилася: якщо ти вовк, то і відносини з тобою будемо будувати, як із другом", - розповіла жінка.

Зараз вовченя з’їдає щонайменше два кілограми сирого м’яса на день: курятини або яловичини. Найулюбленіша розвага – борсатися у купі перегною.

Зоологиня з Києва Марина Шквиря розповідає, що вовки та лисиці досить гнучкі та адаптивні, вони можуть пристосуватися до життя поблизу з людиною, то ж Бані теоретично міг потрапити до міста з лісу. Однак схиляється до того, що вовченя було чиїмось домашнім улюбленцем.

"Скоріше за все, це хтось завів собі домашнього улюбленця, а потім його загубив або викинув. І це дуже часто трапляється. Просто тримати його на ланцюгу або у клітці, як собаку, – нереально. Це абсолютно точно завжди завершується тим, що вовк десь тікає, гине або, на жаль, може напасти на домашніх тварин, навіть на людину", – розповіла кандидатка біологічний наук, головна зоологиня Київського зоопарку Марина Шквиря.

Найкращим виходом для Бані, який вже не зможе жити на волі, на думку фахівців, є реабілітаційний центр, де тварина матиме умови, наближені до природних. В одному з них – "Парку хижаків Арден" на Хмельниччині – погодилися його прийняти. На транспортування Бані потрібно було близько 3 тисячі гривень, цю суму допомогли зібрати волонтери, тож Бані очікує переїзд.

Як повідомляв "Апостроф", в Єврейській автономній області (Російська Федерація) фермер голіруч відбився від дикої вовчиці, запекла сутичка потрапила на камери відеоспостереження.