RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Одеській перервали навчання в школах: тисячі дітей евакуювали на вулицю, відео

У понеділок, 25 січня, в перший день після локдауна, коли школярі в Україні повернулися до навчання, сотні навчальних закладів в Одесі і Одеський області призупинили свою роботу через анонімне повідомлення про "замінування".

Як повідомили прес-службі Нацполіціі Одеської області, анонімний сигнал надійшов на електронну пошту поліції.

Об'єктом злочинного посягання анонім обрав школи, ліцеї та навчально-виховні комплекси.

"Всього правоохоронці перевіряють 373 навчальних заклади. На місце виїхали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, кінологи і рятувальники", - сказано в повідомленні Нацполіціі.

Як повідомили кореспондентам місцевого видання "Думська" в Приморському ліцеї в Одесі, в цьому навчальному закладі існує особливий сигнал тривоги - довгий дзвінок, після якого учні повинні швидко зібрати свої речі і вийти на вулицю подалі від будівлі. Сьогодні його довелося застосовувати.


Станом на 16.00 приміщення ліцею перевірила поліція і вибухотехніки, ніяких небезпечних предметів не виявлено. Діти, постоявши на вулиці, розійшлися по домівках.

Як повідомляв "Апостроф", раніше правоохоронці шукали вибухівку в дитячих садках Одеси. У поліцію надійшла інформація про "замінування" 26-ти установ дошкільної освіти.