RU  UA

Екс-розвідник назвав дві сторони, яким вигідний злив спецоперації по затриманню "вагнерівців"

Скандал навколо зливу спецоперації "вагнерівців"найбільше толерує екс-президент Петро Порошенко і його оточення, а наслідки цього скандалу найбільше вигідні Росії.

Про це розповів екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Віктор Гвоздь у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу лайт" на Апостроф TV.

За його словами, в історії зі зливом спецоперації по затриманню бойовиків ЧВК "Вагнера" є багато питань, які залишаються без відповіді, однак відсутність реакції щодо її провалу міжнародних партнерів, серед яких США і Туреччина, сіє сумніви в її оцінках.

"Розслідування Христо Грозєва, який є журналістом і громадянином Болгарії, завдає удару по співробітниках спецслужби, які були причетні до її проведення. В цій історії повинні поставити крапку ті інституції, які мають відповідні повноваження - РНБО, Комітет з питань розвідки, профільний комітет Верховної Ради України. Вони б мали дати відповідь: була ця спецоперація чи її не було", - заявив генерал-лейтенант.

Він зауважив, що на сьогодні інформація про спецоперацію є політичним інструментом в руках певних політичних сил як в Україні, так і за кордоном.

"Цю інформацію використовує Росія, щоб ослабити владу і розхитати недовіру до неї всередині країни, а слабка влада - слабка країна. Також є певні політичні партії, які намагаються повернутися до влади. Інформація про спецоперацію пішла від екс-президента Петра Порошенка і його команди, вони проштовхують це питання", - пояснив Гвоздь.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев назвав дві версії "зливу" спецоперації по затриманню бойовиків ЧВК "Вагнера".