RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

​Через коронавірус помер скандальний генерал СБУ на прізвисько "Антибіотик": чим він відомий

Від коронавірусу помер генерал-лейтенант Василь Пісний, який не раз потрапляв в скандали.

Про це повідомляє підприємець Олег Рудницький на своїй Facebook-сторінці.

Пісний був начальником Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України. Також заступником начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

"Пішов у вічність Пісний Василь Михайлович. Царство небесне і вічна світла пам'ять", - написав Рудницький і опублікував спільне фото.

Рудницький зліва, справа Пісний

Як зазначили у виданні "Діло", генерал СБУ чекав операцію в Білорусі.

На порталі "Досьє" пишуть, що Пісний був одіозним персонажем в правоохоронній системі України. Колишній генпрокурор Юрій Луценко нібито отримав хабар за призначення Пісного.

Після свого призначення в МВС офіцер мав великий вплив на львівську міліцію.

До слова, він в 90-х роках отримав прізвисько "Антибіотик". Тоді він був співробітником ДАІ Львівської області. Розголосу набула історія, коли підлеглі йому правоохоронці затримали авто з контрабандою наркотиків (амфітамін). Але Пісний вирішив пустити все "у справу". Пізніше ситуація забулася, а Пісний не отримав належного покарання.

Також дивно, що всього за рік (у 2005 році) тоді майор отримав звання генерал-лейтенанта. Хоча для цього потрібно 5 років бездоганної служби.

Одним з гучних скандалів за участю Пісного стала бійка. У 2015 році його вдарив ногою нардеп Володимир Парасюк. Він розлютився на те, що Пісний сказав, що він зробив для Євромайдану більше, ніж Парасюк.

Відомо, що Пісний проживав під Львовом у Брюховичах. Його сім'я володіє великим будинком. З дружиною він розлучений, у них є дочка, яка проживає в окремому великому будинку в Брюховичах з чоловіком-митником. Їх сім'ї також належить нерухомість в центрі Львова і готель.

Будинок родини Пісного

Як повідомляв "Апостроф", відомий український волонтер родом з Тернопільської області Ігор Цепенюк помер від коронавурусу, йому було 57 років.