RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вакцинація від Covid-19 в Україні: хто потрапляє в перший етап і що буде з російським препаратом

Першим етапом кампанії по вакцинації від COVID-19 в Україні, яка повинна початися в лютому, передбачені щеплення майже для 370 тисяч осіб. При цьому російську вакцину використовувати не будуть.

Про це повідомив на брифінгу в п'ятницю, 29 січня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, на першому етапі буде вакциновано співробітників мобільних бригад вакцинації, лікарів та середній медичний персонал, що працює в установах охорони здоров'я, які надають допомогу при COVID-19, працівників лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19, працівників екстреної медичної допомоги, включно з водіями, а також громадян, які перебувають в спеціалізованих установах, інтернатах або будинках престарілих, працівників цих установ і військовослужбовців, які беруть участь в операції об'єднаних сил на сході країни.

"На першому етапі ми вакцинуємо людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби і тих, хто виконує важливі функції щодо боротьби з COVID-19. Перший етап передбачає, що буде вакциновано 367491 особа", - зазначив міністр.

При цьому Максим Степанов підкреслив, що в Україні будуть застосовувати "вакцини, які пройшли всі стадії клінічних випробувань і були зареєстровані в світі".

Російську вакцину від COVID-19 "Супутник V", за його словами, не буде зареєстровано в Україні, незважаючи на "істерію", яку влаштувала "одна політична сила".

"Відразу можу сказати, що ніхто російську вакцину в країні реєструвати не буде", - заявив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив терміни реалізації програми, за якою планують вакцинувати половину населення країни до кінця 2022 року.