RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Київський телеведучий познущався над українською мовою і поплатився за це: відео

Телеведучий і шоумен Слава Соломка поплатився за відео, в якому з гумором порівнював слова українською та російською мовами.

Ще в листопаді Слава Соломка опублікував кілька коротких відеороликів в TikTok, де висміював українську мову, порівнюючи слова з російським.

Скандал набрав обертів тільки зараз, коли на відеоролики звернули увагу ветерани війни на Донбасі. Як написав у своєму Facebook військовослужбовець ЗСУ Євген Ісаєв, за подібні ролики потрібно позбавляти людей українського громадянства.

"Йому здається дуже смішним записувати такі відео, на яких йде висміювання української мови. І здогадайтеся, який цільової охоплення у цього відео? Думаю, пояснювати не треба. Як і не треба пояснювати, що крім війни на Сході йде потужна інформаційна війна. І коли одні борються за право на нашу мову, право на його існування ... інші роблять ось це", - обурився військовослужбовець.

Телеканал "Київ", на якому працював Слава Соломка, вже відреагував на скандал. Керівництво вибачилося перед українцями за проступок шоумена і заявило, що на час телеведучого усунули від ефірів.

"В умовах гібридної інформаційної війни, а також військової агресії на Донбасі, яку веде Російська Федерація проти України, невдалі жарти щодо української мови, її окремих слів або фонетики недоречні. Ми також усвідомлюємо негативну моральну сторону цих відеозаписів. Зняті кадри зачіпають чутливу тему для багатьох українців і можуть трактуватися двозначно, що повинен був передбачити автор відео", - сказано в офіційній відповіді телеканалу.

Раніше ми розповідали, що в одній зі шкіл Дніпра влаштували цькування викладача-патріота.