RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

З'явився офіційний власник "палацу Путіна": був його спаринг-партнером по дзюдо, відео

У мережі з'явилося відео, де бізнесмен Аркадій Ротенберг стверджує, що "палац Путіна", який став об'єктом розслідування опозиціонера Олексія Навального, нібито належить йому.

Про це повідомляє "Новая газета".

"Зараз це вже буде не секрет. Я являюсь бенефіціаром. Там досить такий складний був об'єкт <...> Місце шикарне", - розповів Ротенберг.

Він також зазначає, що хоче зробити з нього апарт-готель. Тому в будівлі стільки житлових приміщень.

За словами бізнесмена, "палац" він придбав кілька років тому. Розповів про нього зараз, тому як навколо будівлі розгорівся скандал.

Аркадій Ротенберг - російський підприємець, мільярдер. З Путіним він познайомився, коли почав займатися боротьбою в 1964 році. Вони разом тренувалися в одного тренера. Далі він присвятив себе цьому виду спорту.

На початку 1990-х років допомагав Путіну, який займав в цей час пост голови Комітету із зовнішніх зв'язків (КВС) мерії Санкт-Петербурга, продовжувати заняття дзюдо, виступаючи на тренуваннях в якості його спаринг-партнера.

З 1998 року - генеральний директор створеного спільно з Геннадієм Тимченком по ідеї Володимира Путіна Санкт-Петербурзького спортивного клубу дзюдо "Явара-Нева", почесним президентом якого став сам Путін.

У березні 2020 року Розенбергу було присвоєно звання Героя Праці Російської Федерації - за особливі трудові заслуги в будівництві Кримського моста.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опубліковано відео будівельних робіт на території і всередині так званого "палацу Путіна" в Геленджику, який став об'єктом скандального розслідування російського опозиціонера Олексія Навального.