RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Людей тягнуть за руки і душать: в Росії йдуть жорсткі затримання мітингувальників, відео

У неділю, 31 січня 2021 року, на території Росії проходять акції протесту в підтримку опозиціонера Олексія Навального, який був заарештований після того, як прилетів до Москви з Берліна. У мережі з'явилося відео, як людей тягнуть за руки і душать прямо на вулицях.

Про це повідомив Telegram-канал "Протести в світі".

На одному з опублікованих відеороликів видно, як молоду дівчину в окулярах оточили співробітники правоохоронних органів, які насильно тягнуть її до автозаку, при цьому дівчина не чинить опір, але не розуміє, чому з нею так поводяться. На другому відеоролику видно, як кілька представників поліції душать чоловіка, який впав на підлогу, також силовики кілька разів ударили невідомого. У цей момент на все, що відбувається дивляться люди, а силовики просять розійтися всіх, хто присутній поруч.


Обидва відеоролика викликали масу обурень в мережі, користувачі обурюються і кажуть про те, що тепер на вулицях не можна навіть просто стояти, не те, що висловлювати свою думку.


Повідомляється, що станом на 31 січня 2021 року, в Росії було затримано 1009 прихильників Олексія Навального. Мітинги на підтримку опозиціонера проходять через тиждень після першої хвилі акції, в минулий раз був поставлений рекорд по числу затриманих - понад чотири тисячі осіб. У неділю, 31 січня 2021 року, росіяни повинні вийти на вулиці більш ніж 142 міст країни. Також акції протестів пройдуть за кордоном в знак солідарності.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні влада Москви через чергові акції протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального 31 січня оголосила, що буде заборонено рух на деяких станціях метрополітену і обмежено рух в центрі російської столиці.