RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

США завершують передачу Україні катерів класу Island: названі терміни, фото

Катери класу "Айленд" надійдуть зі США до України до кінця першого півріччя цього року.

Про це пише тематичне видання Армія Inform.

За інформацією журналістів, у Балтіморі триває 10-тижнева допідготовка двох майбутніх екіпажів патрульних катерів класу "Island", які надійдуть до України вже до кінця першого півріччя 2021 року.

По прибуттю до США українські військові моряки пройшли двотижневий карантин, після чого на базі суднобудівної верфі Берегової охорони США розпочалося саме навчання, яке контролює керівництво американських інструкторів.

"Загалом під час 10-тижневого навчання особовий склад має не лише якісно засвоїти курс підготовки, скласти проміжні тести за визначеними спеціальностями, але й здійснити контрольні виходи в море та за результатами отримати відповідні сертифікати з допуском до самостійного управління катерами типу "Айленд", - повідомив капітан 3 рангу Ігор Трухан, який наразі очолює українську місію в США.

Фото: Армія Inform

Фото: Армія Inform

Фото: Армія Inform

Також зазначається, що під час навчання наші військові опанують будову та основні тактико-технічні характеристики катерів цього проєкту, навчаться ефективно експлуатувати та обслуговувати катерні системи та озброєння, і пройдуть курс підготовки по роботі з Electronic Chart Display and Information Systems (ECDIS).

Раніше ми розповідали про перший політ "вбивці" російської системи ППО.