RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Автомобільний бум ціною природи: що станеться, якщо у кожної людини буде машина

Експерти спрогнозували, якими могли бути наслідки для планети, якби кожен житель Землі мав автомобіль.

Про це повідомляє журнал BBC Science Focus Magazine, який виділив чотири основні сфери, на яких би позначився такий "автомобільний бум".

Екологія

Сьогодні автомобілі щорічно викидають в атмосферу 2,5 мільярда тонн CO2. Якби кожна із 7,5 мільярда машин використовувалася, як зараз, то до 2,5 мільярдів тонн СО2 додалися б ще 13 мільярдів тонн на рік. Це майже половина обсягу CO2, виробленого людьми в усьому світі в рік.

Виробництво

На Землі живе близько 7,5 мільярд осіб і налічується близько 1,2 мільярда автомобілів. Якщо уявити, що навіть немовлята матимуть машину, то додатково в світі з'явиться 6,3 мільярда автомобілів. Для цього буде потрібно 5,6 мільярда тонн сталі, що в 3,5 рази більше, ніж щорічно виробляється у світі.

Затори

Якби кожна людина в світі раптом вирішила терміново кудись поїхати, то ці машини утворили б затор у 36 мільйонів кілометрів (загальна протяжність всіх доріг світу 64 285 009 кілометрів). Якщо врахувати, що довжина екватора становить лише 40 075 кілометрів, то якби всі автомобілі могли встати в лінію уздовж екватора, їм довелося б стояти один на одному в 900 рядів.

Паливо

Якщо уявити, що на на Землі вмістилися всі машини, людство наздогнала б катастрофа, пов'язана з паливом. В даний час всі автомобілі в світі споживають 6,5 мільярда літрів бензину в день. При 7,5 мільярди автомобілів, нафтовикам доведеться збільшити видобуток більш ніж в п'ять разів, довівши ціни на паливо до кількох сотень доларів за барель. Що привело б до того, що машини б точно не покидали свої парковки, адже у людей просто б не було грошей.

Як повідомляв "Апостроф", автомобільні експерти назвали найкращі авто по витраті палива. Ці машини не з'їдять весь бюджет і доступні в обслуговуванні.