RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Нацкорпус повідомив про плани щодо боротьби з проросійськими політиками

Керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін в своєму блозі звинуватив нинішню владу в бездіяльності по відношенню до колабораціоністів, які "знову лізуть у владу, підриваючи інтереси України і руйнуючи її зсередини".

Зокрема, Жорін виділив Андрія Портнова, назвавши його "ідеологом" ватного реваншу і "боягузливим щуром". Портнов повернувся в Україну тільки в 2019, до цього він переховувався за кордоном. Однак нещодавно він був внесений до складу наглядової ради Одеської національної юридичної академії. Сприяв цьому нинішній міністр освіти Шкарлет, який також був відомий своїми проросійськими поглядами і підтримував "Партію регіонів".

Максим Жорін не обійшов стороною Олену Бондаренко, яка викликала скандал заявою на телеканалі "НАШ", оголосивши всіх українців військовими злочинцями. Також Жорін радить звернути увагу на колишнього співробітника МВС часів Януковича, чиновника Офісу Президента Олега Татарова, чиє ім'я останнім часом звучить в контексті корупційних злочинів.

Керівник штабу Нацкорпуса підкреслив, що незважаючи на рішення нинішньої влади, націоналісти і активні громадяни країни цю ситуацію не відпустять і будуть вести боротьбу з проросійськими колабораціоністами.

Нещодавно Національний Корпус збирав круглий стіл на тему боротьби з колабораціонізмом, на якому був представлений відповідний закон. Петиція про розгляд законопроекту зібрала необхідну кількість голосів і має бути розглянута президентом.