RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Лікар розповів, як відрізнити легку форму коронавірусу від ГРВІ - є ключовий показник

Інколи важко дізнатися, чи людина вже перехворіла на COVID-19 або ж хворий переніс ГРВІ. Головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький назвав основні симптоми легкої форми коронавірусу.

Про це повідомляє ТСН.

За словами медика, під час легкого перебігу коронавірусу у людини, зазвичай, невисока температура, або температура, яка зникає на 2-3 день без вживання будь-яких ліків. При цьому легкий перебіг COVID-19 виглядає, як ГРВІ, але має відмінні симптоми.

"Однозначно, може зникнути нюх, як при тяжкому, так і при легкому захворюванні. Невисока температура, або температура, яка зникає на 2-3 день без будь-яких препаратів. Все виглядає, як перебіг ГРВІ. Тут головне питання: температура, слабість і сатурація. Якщо ви на пульсоксиметрі бачите, що сатурація не падає нижче 94, то відповідно ми говоримо про легкий перебіг COVID-19", - розповів лікар.

Медик зауважив, що легка форма COVID-19 трапляється здебільшого в молодих людей.

"Щодо болі в горлі, з огляду на тих пацієнтів, яких я зустрічав, то якщо біль сильний і триває декілька днів, то це часто переходить у більш важчу форму "ковіду" і часто ускладнюється бактерійними інфекціями. Хоча не завжди. Все дуже індивідуально", - каже лікар.

Дізнатися про те, хворий переніс коронавірус чи ГРВІ можна, зробивши тест на антитіла.

"Безсимптомна форма COVID-19 зустрічається дуже рідко, її майже немає. Якщо ви впевнені, що у вас була якась симптоматика, то простіше зробити тест на імуноглобуліни. Якщо є позитивний - це означає, що ви перехворіли, немає антитіл - швидше, за все, ви не перехворіли", - резюмував Жиравецький.

Більше про статистику коронавірусу, вакцинацію та нову пандемію в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": "Наступна пандемія буде ще гіршою - заслужений лікар України".