RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як будуть відкривати кордони для українців в період відпусток: названо три варіанти

Поки що невідомо, чи буде в українців можливість провести травневі і літні відпустки за кордоном, бо це залежить від продовження жорстких локдаунів у всьому світі і ймовірного введення в країнах ЄС єдиного паспорта вакцинації.

В Україні карантин продовжать до весни

Про це розповіла віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, назвавши три варіанти розвитку подій, передає ТСН.

Перший сценарій. Планування травневих або літніх відпусток може бути ускладнено через продовження жорстких локдаунів по всьому світу. В такому випадку ми зазвичай будемо обмежені у виборі країн. На сьогодні Державна авіаційна служба вже затвердила перелік країн для виїзду українців в літній сезон. Це природні туристичні напрямки, такі як Туреччина, Кіпр, Туніс, Чорногорія, Хорватія, Болгарія, Грузія, Албанія та ін. Деякі з них країни ЄС.

Другий сценарій. Полягає в тому, що може бути істотне зниження рівня захворюваності в Україні та це звичайно ж буде сприяти відкриттю кордонів. Динаміка захворюваності, яка спостерігається зараз в Європі і в Україні, дає надію на те, що до кінця весни українці матимуть ширший доступ за кордон, ніж зараз.

Третій сценарій. Полягає в тому, що передумовою доступу до певної країни буде отримання вакцини. На той час вже не буде дефіциту в доступі до вакцини і це не буде проблемою для українців, охочих поїхати за кордон.

За словами Стефанішиной, якщо ВООЗ рекомендуватиме країнам вводити паспорта вакцинації, то Україна теж їх введе.

Читайте також матеріал "Апострофа" - В Україні готуються послабити карантин: кому пощастить і які обмеження будуть діяти.