RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Під Дніпром мати заморила голодом хвору доньку - важить в п'ять разів менше норми: відео

Жахлива картина постала перед очима співробітників поліції і представників криворізької соціальної служби в Дніпропетровській області, коли вони прийшли примусово забирати у матері дитину, яку морили голодом і не доглядали належним чином.

Про це пише ТСН.

Дівчинка, яку звуть Богдана, коли прийшли представники влади, виглядала, як живий скелет. Дитина лежала на брудному матраці без подушки і ковдри. Мати давно вже нормально не годувала свою доньку, через що дівчинка важить в п'ять разів менше норми.

Антисанітарію і голод 47-річна мати Богдани пояснює тим, що вона ніде не працює. А годує дитину тоді, коли є можливість. Ще три місяці тому соціальні служби вже приходили в цей будинок, після скарги сусідів, які чули дитячий плач і крики з квартири.

Тоді ж жінці запропонували віддати дочку в спеціалізований інтернат, де їй буде наданий належний догляд, адже у дитини ДЦП і синдром Дауна. Матері пояснювали, що вона зможе відвідувати дівчинку, але вона категорично відмовилася. Швидше за все її відмова була пов'язана не з турботою про дитину, а з тим, що вона живе за рахунок тих 2,5 тисячі грн, які отримує на доньку-інваліда. До того ж, районна адміністрація кілька разів переводила на рахунок горе-матері по 10 тисяч гривень, куди вона витратила ці гроші - невідомо.

Зараз же, ситуація вже стала критичною, і з'явилася пряма загроза життю дитини. Через це прокуратура прийняла рішення примусово вилучити і передати медикам дівчинку.

"Було зафіксовано повну антисанітарію, бруд, таргани, різкий запах. На кухні при огляді були відсутні продукти харчування і навіть питна вода", - зазначає прокурор криворізької місцевої прокуратури №1 Михайло Безсмольний.

Медики були шоковані станом дитини. Богдана в свої 15 років важить всього 9 кг, при нормі для її віку 40-50 кг. Дитина критично виснажена. Тому зараз її будуть посилено годувати і правильно доглядати. Але, їй все одно предстоїть тривала реабелітація, за словами директора з хірургічної допомоги криворізької лікарні №8 Ярослав Войтенко.

Як писав "Апостроф" раніше,в Києві у дівчинки по дорозі в школу вибухнув на руці годинник.