RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Прицільний вогонь і дистанційне мінування: на Донбасі поранено двох бійців ЗСУ

У суботу, 6 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі було зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню, внаслідок обстрілу з боку бойовиків отримали поранення двоє українських бійців.

Про це повідомили в прес-службі штабу ООС.

Як сказано в повідомленні, обстріли відбувалися на різних ділянках лінії зіткнення. Зокрема, в передмісті Красногорівки бойовики стріляли по позиціях ЗСУ з міномета 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів. Біля населеного пункту Водяне на Приазов'ї - кілька разів відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а біля Пісків - з підствольного гранатомета і стрілецької зброї.

Поблизу Луганського противник зробив дистанційне мінування місцевості біля позицій ЗСУ мінами ПОМ-2 за допомогою ручного протитанкового гранатомета. Біля населених пунктів Новозванівка і Південне бойовики здійснили кілька прицільних пострілів по наших позиціях зі стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожого обстрілу двоє українських воїнів отримали вогнепальні поранення. Військовослужбовців оперативно доставлено в лікувальні заклади, де їм надається необхідна медична допомога. Стан здоров'я захисників - задовільний", - сказано в повідомленні.

Про факти порушення режиму припинення вогню поінформовано представників ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що мирного процесу на Донбасі вже немає. А президент країни Володимир Зеленський терміново відправив на лінію фронту головнокомандувача Збройними силами України Руслана Хомчака.