RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Українців "розводять" на гроші при покупці вживаних авто в США: водіям дали важливі поради

Можливість пригнати автомобіль зі США в гарному стані і за привабливою ціною є мрією багатьох українців. Однак інколи бажане не відповідає дійсності, а спритники нахабно наживаються на довірливості українців: в Україні існує кілька десятків недобросовісних компаній, які обманюють своїх клієнтів під час пригону авто зі США.

Про це пише портал Bigmir.net.

Дуже привабливі ціни

Недобросовісні компанії заманюють своїх жертв занадто низькими цінами навіть для автомобілів з американського ринку. Потрібно розуміти, що зі США можна пригнати хороший автомобіль, але для цього потрібно самому хоч трохи знати ціни на автомобілі на даний час. Також клієнта повинна насторожити низька ціна на послуги компанії. На сьогоднішній день за супровід клієнта під час пригону авто, компанії беруть від 750 до 1000 доларів. Якщо ж ціна знаходиться в районі 500 доларів, а то й нижче, то це вже привід замислитися, чи не "розвод" це.

Гроші наперед

Клієнт повинен бути готовим до того, що гроші за послуги таким компаніям треба платити відразу, що приховує в собі певні ризики. До того ж всі ціни, які були нараховані клієнту на стадії укладення договору, можуть несподівано зрости. При покупці авто зі США всю суму ви сплачуєте поетапно. Так, після того, як ви віддаєте основний кістяк суми за купівлю авто на аукціоні ви вже будете готові платити будь-які гроші, щоб тільки ваш автомобіль доїхав до України. Іноді вартість перевезення зросте незначно, а іноді йдеться про збільшення ціни в кілька разів.

А варте воно того?

Це питання ставить собі кожен бажаючий пригнати авто зі США і воно не має однозначної відповіді. Тож кожен повинен самостійно вирішити, чи варто морочитися з пригоном авто зі США.

Експерти дали кілька корисних порад, які допоможуть прийняти правильне рішення

Не купуйте автомобіль на свої останні гроші. Навіть із сумлінними компаніями по пригону авто з США є ризик, що розкриються несподівані поломки автомобіля. Тому коли ви вибираєте авто в певному бюджеті, закладайте ще хоча б 20% на непередбачені витрати.

Відповідайте собі на питання, чи не можна на українському ринку знайти хороший автомобіль за прийнятні гроші. Як правило, авто з США люди везуть або через їх ексклюзивність (подібних авто просто немає в Європі), або через круту комплектацію.

Користуйтеся послугами перевірених компаній. В ідеалі потрібно дивитися навіть не на відгуки в мережі, а на відгуки реальних людей. Наприклад, в конкретну компанію можна звертатися, якщо у вас є позитивний відгук людини, якій ви довіряєте.

Як повідомляв "Апостроф", раніше автоексперти розповіли про найпопулярніші в Україні вживані машини за результатами 2020 року.