RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

У США створили речовину, яка у багато разів підвищує ефективність вакцин від коронавируса

Унікальна речовина, яка має значно підвищити ефективність вакцин від коронавируса, створили Американські вчені з компанії ElicioTherapeutics.

Про це повідомив журнал Science Advances.

За допомогою речовини-ад'юванта будуть створені вакцини нового типу. Принцип їх роботи буде полягати в тому, що антиген вакцини буде доставлятися відразу в лімфатичні вузли, які відповідають за вироблення антитіл в організмі. Вже проведені випробування на мишах. Перші результати показали, що з'явиться можливість знизити дозування вакцин від коронавируса, як мінімум в десять разів, а рівень захисту залишиться при цьому на колишньому рівні.

Нову речовину назвали AMP-CpG. Випробування, які були проведені, показали, що імунна відповідь мишей, яких прищепили вакциною з вмістом нового речовини був в 25 разів вище, ніж у всіх інших тварин.

Додавання ад'юванта AMP-CpG головним чином дозволить зменшити дозу вакцини. Це зробить процес вакцинації від коронавируса більш безпечним і буде можливість захистити набагато більше людей в світі, навіть тих, у кого були протипоказання на попередній тип вакцин.

Як писав "Апостроф" раніше, Україна отримала підтвердження про постачання вакцин проти COVID-19, названо кількість.