RU  UA

Снігопади в Україні заподіяли транспортний колапс: що діється на дорогах країни

Снігопади в Україні спричинили справжній транспортний колапс. У деяких аеропортах скасовують рейси, а у великі міста заборонили заїжджати вантажівкам.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

У ніч проти 8 лютого в Україні значно погіршилася погода. Місцями намело до 30 сантиметрів снігу. Рятувальники попереджають українців про хуртовини та ожеледицю. Натомість "Укравтодор" вже задіяв понад 1100 працівників та понад 8 сотень техніки для розчищення доріг.

Чиненайбільше негода накрила Львівщину. Там через складні погодні умови міжнародний аеропорт "Львів" скасував 2 рейси до Стамбула. А на 7 дорогах області обмежили рух для вантажівок.

Надзвичайники попереджають про сильні снігопади у західних, північних та центральних областях України. Тим часом південь вкриє мокрий сніг з дощем. Дощитиме і на Закарпатті.

Як повідомляє "Укренерго", знеструмлених населених пунктів наразі немає. Крім того, забезпечено проїзд дорогами загального користування.

За прогнозами синоптиків, опади припиняться в більшості регіонів уже 9 лютого. Втім сухо буде недовго. У середу сніг і дощ повернуться в Україну знову.

Тим часом у Києві комунальники з ночі розчищають дороги. До прибирання снігу залучили понад 200 працівників та 300 одиниць спецтехніки.

Після обіду у столиці очікують ще більші снігопади. Водіїв закликають надавати перевагу громадському транспорту. Якщо автомобілісти все ж вирішать користуватися власним автомобілем, то не слід залишати його на узбіччі і крайніх смугах, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.