RU  UA

Сніговий колапс в Україні: що відбувається в Києві і по областях

Уже третю добу поспіль Україну накривають потужні снігопади. Найбільше від негоди потерпають Київська, Львівська, Рівненська та Вінницька області.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

В "Укравтодорі" повідомляють, що проїзд на дорогах загального користування забезпечено. До розчищення шляхів залучили майже 2 тисячі комунальників та понад 1 300 одиниць техніки.

Деякі регіони досі перебувають у заручниках хуртовини. До прикладу, на Львівщині через замети швидка не змогла доїхати до жінки з інфарктом. Пацієнтку везли до медиків на санях. Діставали швидку зі снігу і у Рівненській області.

а наступні дві доби прогнозують, що буде великий сніг, - на завтра і на післязавтра. У нас сьогодні було засідання комісії ТЕБ і НС. Було прийнято рішення, що від завтрашнього дня школи переходять на дистанційне навчання. Всі роботодавці, хто може надати своїм працівникам можливість працювати вдома, мають це зробити. Щоб вони теж дистанційно працювали, щоб розвантажити міський транспорт", - наголосив речник ГУ ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник.

Снігопади не дають спокою і киянам. Громадський транспорт у столиці курсує не за графіком, а деякі маршрути взагалі скасовані. Автомобілів на вулицях все менше.

Чекають дозволу на в'їзд до столиці і вантажівки. Для водіїв розгорнули вісім мобільних пунктів обігріву.

Комунальники працюють безперервно. Вночі їхню роботу особисто перевіряв мер Києва Віталій Кличко. Він вкотре закликав водіїв пересідати на громадський транспорт.

"Ми запропонували батькам поки залишати дітей вдома. Дорожники та бригади комунальників із ручного прибирання працюють на вулицях столиці в посиленому режимі", - зазначив очільник міста.

Синоптики й надалі прогнозують снігопади та ожеледицю у західних, північних і центральних областях.