RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Якою буде погода в Україні в День святого Валентина і після свята: прогноз народного синоптика

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує до кінця лютого ще декілька хвиль похолодання з морозами до -15 градусів. Також, за його словами, чекати швидкого приходу весни не варто - вона буде пізня і прохолодна.

Читайте: В Україні навесні очікується погодний феномен: синоптики попередили про "сюрпризи"

Про це він розповів в коментарі "Апострофу".

Народний прогностик розрахував, що чергові "запаси" снігу у природи закінчаться 13 лютого, в День Валентина буде похмуро, але без опадів. А ось морози посиляться: якщо 14 лютого в Україні буде до 10 градусів морозу, то вже в ніч на 15 лютого має похолодати до -15 градусів і більше. Зате ранок і день очікуються ясними і сонячними.

Як відомо, 15 лютого - це свято Стрітення в Україні. За народними прикметами в цей день зима зустрічається з весною і сперечається, чия візьме. Якщо буде похмуро і до вечора потеплішає - весна не за горами. Буде ясно і похолодає - ще повернуться морози.

Отже, розрахунки Леоніда Горбаня вказують на пізню весну. Синоптичні сайти також обіцяють після 15 лютого похолодання до -10 градусів вночі і до -5 вдень. Тобто, тренд збігається з прогнозами народного синоптика. Так що, схоже, весна в цьому році затримається.

Більше про погоду в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": "Тепло вже близько, але лютий мороз ще повернеться: синоптики дали прогноз до кінця зими".