RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Львові спіймали вандалів, які пошкодили пам'ятник Бандері: фото "героїв"

У Львові затримали двох студентів з Хмельницької області, які в ніч на 5 лютого облили червоною фарбою пам'ятник Степану Бандері.

Про це повідомили на Facebook-сторінці поліції Львівської області, опублікувавши фото затриманих.

Як сказано в повідомленні, за це правопорушення затримано двох уродженців Хмельницької області, які навчаються в одному з львівських вузів. Зловмисникам - 19 та 24 роки.

"За місцями їх проживання проведено санкціоновані обшуки із залученням спецназу поліції Львівщини, під час яких було вилучено речові докази. Слідчі вже повідомили зловмисникам про підозри, незабаром суд обере їм заходи", - повідомив начальник обласного управління поліції Василь Віконський.

Студентів звинувачують в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.297 (Осквернення пам'ятника, спорудженого в пам'ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, борця за незалежність України в ХХ столітті, учасника партизанського руху, підпільника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п'яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні знесли один з останніх пам'ятників Леніну.