RU  UA

Скільки ще людей має померти? Нардеп звернулася до Зеленського через скандал з вакциною

Президент Володимир Зеленський повинен звільнити міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого звинувачують у зриві контракту про закупівлю вакцини AstraZeneca.

Про це народний депутат від партії "Голос" Олександра Устинова розповіла в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За її словами, Україна могла б купити вакцину у індійської компанії Serum по 3 долари замість китайської по майже 18 доларів. Угоду можна було укласти ще в грудні, але Степанов, за її словами, скасував її в ручному режимі.

"Скільки ще людей має померти, щоб Степанова звільнили? Я так розумію, що або президенту зараз розповідають якісь байки, або він сам у них свято вірить, коли він виходить і каже, що до нас їде вакцина Pfizer. Тільки він забуває сказати, що цю вакцину нам подарували міжнародні партнери, розуміючи, що держава провалила закупівлі. Потім він виходить і каже, що до нас їде AstraZeneca. Тільки він забуває сказати, що цю AstraZeneca ми могли купити ще в грудні і вже вакцинувати населення. Мені здається, що пану президенту треба сісти і почитати інформацію, нормально в ній розібратися. Після цього звільнення Степанова буде очевидним кроком", - сказала нардеп.

Читайте на "Апострофі" повністю інтерв'ю: За провал з вакцинами Степанова мало звільнити, він повинен сидіти - нардеп Олександра Устинова.