RU  UA

Україна потопає в снігу: що відбувається в різних областях

Україну вже четвертий день атакують сильний вітер та снігопади. Через негоду без світла залишилися майже 90 населених пунктів у 6 областях.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

Найбільше населених пунктів знеструмлено у Львівській області. Там за добу випав майже метр снігу. Без світла залишаються також люди в Одеській та Сумській областях.

Складна ситуація зберігається й на дорогах. Лише за останню добу рятувальники витягли із заметів майже 300 автомобілей. Нині автошляхи розчищають майже 2000 працівників та понад 600 одиниць спецтехніки.

У більшості міст проїзд вантажівок тимчасово заборонений. На виїзді зі столиці працюють пункти обігріву для водіїв. А у самому Києві зі стихією борються 40 бригад ручного прибирання та майже 500 одиниць спецтехніки.

Сильно сніжило і на Прикарпатті. Найбільше шкоди негода наробила минулої ночі. Сильні снігопади та вітер не дозволяли комунальникам вчасно розчищати вулиці. В першу чергу спецтехніка розчищала аварійно небезпечні ділянки доріг, аби забезпечити проїзд громадського та легкового транспорту. Міська рада Івано-Франківська повідомляє, що комунальники працювали позмінно протягом усієї ночі.

Минулої ночі на Прикарпатті працівники ДСНС витягли зі снігу більше 10 автомобілів. Не обійшлося і без ДТП. На Тлумаччині перекинувся легковий автомобіль. На той момент в салоні перебувало 5 осіб. На щастя, обійшлося без жертв. Одного з пасажирів госпіталізували з травмами.

Через негоду на Буковині десятки автівок із дітьми застрягли посеред ночі на трасі "Маршинці - Котелеве". У заторі люди пробули приблизно 2 години. На допомогу автомобілістам прибули рятувальники. Вони по черзі одна за одною витягали машини на розчищені ділянки.

За ніч на Буковині випало до 15 сантиметрів снігу. Потужний снігопад супроводжувався вітром, і це призвело до високих переметів.

А ось у Львові міський голова Андрій Садовий закликав містян зробити п'ятницю "вихідним днем" та лишитися вдома, аби комунальники могли розчистити вулиці від снігу. Львів’яни до порад мера дослухалися, адже вранці на вулицях міста було дуже мало автомобілів. Громадський транспорт курсує в нормальному режимі, однак людей у ньому та на зупинках небагато.

Школи Львова сьогодні працюють в онлайн-режимі. Через негоду були скасовані всі заходи. Їх перенесли на інші дні. У дитячих садочках міста працюють чергові групи, тож батьки змогли відвести своїх дітей туди.

Комунальники працювали над розчищенням доріг Львова цілу ніч. Боротися зі снігом їм допомагали працівники на евакуаторах. Вони забирали з доріг ті автівки, які заважали розчищати шляхи. Для прибирання снігу тимчасово перекривають великі вулиці.

Протягом ночі у Львові випало до 90 см снігу, а сніжить у місті і досі. Синоптики прогнозують, що за день у місті випаде ще 30 см снігу.