RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

До Дня Незалежності в Києві планують провести річковий парад на Дніпрі і запросити Генсека НАТО

В Міноборони обговорили концепт проведення параду військ у місті Києві з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Про це інформує офіційний портал профільного міністерства.

Під час установчої наради були обговорені ідеї щодо залучення до проведення військового параду понад 4000 учасників, 250 одиниць озброєння, повітряної колони та кінного та кінологічного підрозділів.

"За попереднім задумом, до заходу планується залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4000 осіб... Також, до цьогорічного параду запропоновано залучити близько 250-ти одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки та понад 50-т літальних апаратів. Планується продемонструвати новітні розробки, серед яких РСЗВ "Вільха", "Нептун", ОТРК "Грім" та інші нові й модернізовані зразки вітчизняного та закордонних оборонних комплексів, БПЛА "Байрактар", - йдеться у повідомленні.

Демонстраційні заходи за участю ВМС відбудуться в Одесі, а у Києві планують провести річковий парад на Дніпрі. Окрім цього, влада планує запросити на проведення параду військ Генсека НАТО та Верховного представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки.

Раніше ми розповідали, що Зеленський підписав указ про святкування 30-ї річниці незалежності України в серпні 2021 року.