RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Техніка майбутнього: в Hyundai показали концепт машини-робота з "ногами" і колесами

Унікальний концепт TIGER, робот нового покоління, був представлений компанією Hyundai. Це нова модель транспортних засобів максимальної прохідності без кабіни для водія.

Про це пише сайт ITC.ua.

Hyundai TIGER це фактично науково-дослідницька платформа, яка може пересуватися в будь-яких екстремальних умовах і важкодоступних місцях. Сам модуль платформи оснащений складною ходовою частиною, яка складається з, так званих, ніг і коліс.

В роботі встановлено безліч датчиків і панорамна система контролю спостережень, що дозволяє управляти його рухами максимально точно.

TIGER зможе зістикуватися з безпілотними літальними апаратами, він вміє самостійно заряджатися і проникати в будь-які важкодоступні місця.

Крім того, його оснастили досить містким вантажним відсіком, що дозволить доставляти вантажі і допомогу в самих екстрених випадках і екстремальних умовах. Вантажопідйомність у нього в багато разів більше, ніж у звичайного наземного транспорту.

Є також функція "прибрати ноги", тоді TIGER пересувається за допомогою колісної бази, як звичайне авто. Але, на відміну від простих автомобілів, в разі, якщо він застрягне, його "ноги" дозволяють йому вийти з будь-якої важкої ситуації.


Є і друге творіння компанії Hyundai Motor Group, автомобіль-трансформер Elevate. Він відрізняється від TIGER тим, що призначений для перевезення пасажирів, а TIGER працює без екіпажу.

Як писав "Апостроф" раніше, Hyundai представила концепт робота-доставщика - зможе працювати навіть на Місяці.