RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Полтаві попрощалися з бійцем, що загинув від кулі снайпера: фото

У суботу, 13 лютого, в Полтаві провели в останню путь Олександра Глушка, який загинув від кулі снайпера 11 лютого поблизу Зайцевого на Донбасі в районі проведення ООС.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Церемонія прощання із загиблим героєм відбулася на площі перед Полтавською ОДА. Олександр Вікторович Глушко, 1984 року народження, солдат, водій-електрик інженерно-саперного взводу 5-ї батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади загинув 11 лютого близько 9:15 у районі смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області унаслідок смертельного кульового поранення снайпера російських окупантів.

"13 лютого у Свято-Успенському соборі відбулася панахида за загиблим воїном. Після цього з Олександром Глушком прощалися небайдужі, побратими і рідні на площі перед Полтавською ОДА. Вони щодня ризикують життям. Ми періодично отримуємо повідомлення про втрати на фронті. З цим неможливо змиритися і неможливо до цього звикнути. Знову полтавська земля приймає в обійми вірного сина, який із честю прожив свої 36 років. Був хорошим чоловіком, сміливим і відданим воїном", - підкреслює видання.

Український захисник загинув під час виконання завдання керівництва по зміцненню позицій військових на передовій від пострілу в спину снайпера противника.

Олександр Глушко народився 11.11.1984 року в селі Рунівщина Полтавської області. Разом із родиною жив у Полтаві. З лютого 2019 року служив у лавах 5-ї БТГ 81-ї ОАеМБр. Поховають Олександра Глушка в рідному селі біля могили батька. У нього залишилися мати, дружина і двоє дітей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Донбасі загинули двоє бійців ЗСУ мехбригади з Одеси Назарій Поліщук і Олексій Подвезенний.