RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Хворі лежать в коридорах: в Україні одна з областей б'є рекорди по коронавірусу

В Івано-Франківську в лікарнях через спалах захворюваності на коронавірус для пацієнтів не вистачає місць у лікарнях.

Про це на нараді заявила начальник управління охорони здоров'я міської ради Марія Бойко.

Так, в Центральній міській клінічній лікарні міста для людей з COVID-19 не вистачає місць. Вони вже всі зайняті пацієнтами, тому нових доводиться розміщувати в коридорах медустанови і столових.

"На сьогодні Центральна міська клінічна лікарня практично не має жодного вільного ліжка. Тобто всі фізичні ліжка, які тільки були в лікарні, нові, старі... всі задіяні", - сказала Бойко.

За її словами, за останні дні до лікарні надійшло ще 95 пацієнтів. З них у 79 діагностували пневмонію. Також в лікарні 89 осіб перебувають на кисневої терапії. Тому додаткові місця для пацієнтів з коронавірусом розгортаються в інших лікарнях.

Як пишуть на сайті глави держави, на селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського обговорили ситуацію з нестачею місць у лікарнях Івано-Франківська. Зазначають, що там спостерігається дуже високий рівень захворюваності, незважаючи на те, що по всій Україні зареєстровано зменшення кількості випадків коронавірусу.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, у багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість койко-місць - понад 90%.

"В Івано-Франківській області - один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок - в середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 людина. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж в місті Києві", - зазначив прлітік.

У вівторок ввечері, 16 лютого, очікується засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС щодо цієї ситуації. В область терміново виїжджає головний державний санітарний лікар - заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Як повідомляв "Апостроф", зрив вакцинації від коронавірусу в Україні відкриває шлях для російської вакцини.