RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українцям розповіли, як можна заощадити на опаленні до 50%

У Кабінеті міністрів України назвали дві умови, при яких громадяни можуть платити за комуналку на 50% менше без перегляду тарифів - потрібно встановити лічильники і провести утеплення будинку.

Про це повідомив на форумі "Україна 30", який транслювався на офіційному YouTube-каналі, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

За словами міністра, власники житла, які встановили лічильники, вже платять менше.

"Це до 50% економії", - підкреслив Чернишов, зазначивши, що в опалювальний сезон саме послуги опалення складають 70% загальної суми, зазначеної у всіх платіжках.

Олексій Чернишов запевнив, що до кінця опалювального сезону тарифи не будуть підвищуватися - така домовленість передбачена в меморандумі, який підписав урядом з Асоціацією міст. У цьому документі передбачено, що вартість тепла і гарячої води до кінця сезону буде стабільною, а теплокомуненерго до жовтня 2021-го отримають відстрочку платежів по газу.

"Нафтогаз" також отримав доручення від Кабміну розробити довгострокові пропозиції для підприємств теплокомуненерго на наступний опалювальний сезон.

При цьому міністр закликав громадян долучатися до енергозбереження, утеплюючи свої будинки.

"Актуально говорити про скорочення споживання за рахунок енергоефективності. Всі ми знаємо, в якому стані знаходиться житловий фонд", - зазначив Олексій Чернишов.

Як повідомляв "Апостроф", 27 січня Кабінет міністрів України прийняв рішення, що тарифи на опалення і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть.