RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як працюватимуть при адаптивному карантині кінотеатри, готелі і санаторії: всі подробиці

На засіданні Кабінету міністрів України в середу, 17 лютого, було встановлено нові карантинні обмеження для роботи установ в сфері культури і розваг, а також проведення масових заходів.

Про це повідомили на офіційному сайті міністерства культури та інформаційної політики.

Як сказано в повідомленні, з 24 лютого території України встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. З цього дня в країні буде дозволено:

  • проведення масових (культурних, розважальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю до 1 людини на 4 кв. м площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі, при цьому з можливістю розміщення учасників стоячи і наповненістю залів до 50% місць в кожному залі;
  • відвідування кінотеатрів, інших установ культури і суб'єктів діяльності в сфері культури з наповненістю залів до 50% місць в кожному залі (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, в т.ч. для груп з 2 осіб);
  • поселення в готелі і санаторно-курортні установи, крім установ, що надають послуги з розміщення.

Встановлення "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки передбачає ті ж обмежувальні протиепідемічні заходи, що і в "жовтій" зоні, однак, за рішенням регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, вводяться посилені заходи контролю за дотриманням встановлених обмежень.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки визначає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з ініціативи Міністерства охорони здоров'я. У регіонах з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки забороняється прийом відвідувачів установами культури і проведення всіх масових заходів, зокрема культурних. При цьому дозволено проведення автоконцертів, роботу автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб'єктів господарювання, пов'язаних із виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- і відеозйомки.

"Зелений", "жовтий" і "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки визначаються МОЗ щодня і розміщуються на офіційному інформаційному порталі уряду та МОЗ.

Нагадаємо, що за рішенням Кабміну дію карантину продовжено до 30 квітня 2021 року на всій території України.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 16 лютого, зафіксовано 4 286 нових випадків коронавірусу.