RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Передозування дротаверином: в Україні сталися ще дві НП зі школярками

У середу, 17 лютого, в місті Умані Черкаської області госпіталізували двох восьмикласниць з отруєнням дротаверином, від якого раніше постраждали школярки в Київській області.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на прес-секретаря Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної лікарні Ірину Назарок.

Як повідомили медики, в Уманську дитячу лікарні було госпіталізовано 14-річну дівчинку, яка отруїлася таблетками "Дротаверину". Також в лікарні зі схожими симптомами опинилася її подруга, однак лікарі не мають інформації, яким саме препаратом вона отруїлася.

Міський голова Умані Ірина Плетньова підтвердила, що в місті стався такий випадок і додала, що подруги зараз знаходяться в лікарні, їхній стан стабільний. У четвер, 18 лютого спеціальна робоча група буде з'ясовувати деталі події. Уманські поліцейські з цього приводу почали розслідування і опитують свідків.

За даними журналістів ТСН, кожна з дівчаток в Умані проковтнула по 10 таблеток дротаверину.


Як повідомляв "Апостроф", в зв'язку з отруєнням в Боярці учениць академічного ліцею "Гармонія", одна з яких померла, батькам дали поради, як убезпечити своїх дітей в інтернеті.