RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Українців почали масово штрафувати за "нове" порушення на дорогах: що потрібно знати

Після того, як в Україні почали працювати камери відеофіксації порушень дорожнього руху, зросло число штрафів для водіїв-порушників. В Патрульній поліції назвали число водіїв, які отримали штрафи за порушення проїзду смугою громадського транспорту в столиці.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Патрульної поліції в Україні у Facebook.

Так, з 16 лютого в Києві запрацювала камера автоматичної фіксації, яка розташована на бульварі Дружби народів, 36. Окрім фіксації порушень швидкості, вона почала фіксувати ще й порушення проїзду смугою громадського транспорту.

Тільки за одну добу, 16 лютого, камера зафіксувала 385 порушень проїзду смугою громадського транспорту, а Патрульна поліція склала відповідну кількість постанов про адміністративне правопорушення.

Відзначимо, що назване порушення правил дорожнього руху не нове, але його тільки зараз почали фіксувати за допомогою камер відеоспостереження. Штраф за таке порушення складає 510 грн.

Як повідомляв "Апостроф", 16 лютого Верховна Рада в другому читанні підтримала законопроект №2695, який посилює відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху. Зокрема, зростуть штрафи для пішоходів.

До слова, українські водії почали використовувати спеціальне пристосування на автомобілях, яке дозволяє не "світити" номери перед камерами відеофіксації порушень.