RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розмитнення "євроблях" за 1000 євро: Рада підтримала важливі законопроекти

Верховна Рада на засіданні 18 лютого підтримала два законопроекти, що пропонують дати можливість разового розмитнення авто за 1000 євро.

Про це стало відомо в ході засідання ВР.

Законопроект стосується тільки авто, ввезених на територію України до 1 січня 2021 року.

Згідно із законопроектами № 4643-д і № 4644-д, які Верховна Рада прийняла в першому читанні, в Україні буде діяти митне оформлення "євроблях" без обліку вартості автомобіля та сплати ввізного мита. Базою оподаткування на додану вартість (ПДВ) стане виключно акцизний податок.

Його сума буде визначатися за ставкою, яка залежить від віку транспортного засобу, об'єму двигуна і типу палива. За підрахунками профільного комітету Ради, в результаті вартість розмитнення "євробляхи" складе до 1000 євро. Пільговий акциз буде діяти протягом 180 днів з моменту набрання законами чинності.

Як повідомляв "Апостроф", вранці в четвер, 18 лютого, під будівлею Верховної Ради розпочалася акція власників автомобілів на європейських номерах, які прийшли виступити на підтримку законопроекту про розмитнення за 1000 євро. "Євробляхери" влаштували перепалку з поліцією, щоб ті пропустили їх "поспілкуватися з депутатами".