RU  UA

Юрист назвав головні проблеми з покаранням за злочини на Майдані

Встановити істину про події, що відбувалися в 2014 році на Майдані в Києві, сьогодні дуже важко, адже втрачено багато часу і доказів.

Таку думку висловив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заслужений юрист України, тричі заступник генерального прокурора (2000-2002, 2005-2007, 2014-2015 роки), адвокат Олексій Баганець.

"Втрачено дуже багато часу для того, щоб сьогодні встановити істину тих подій, що відбувалися на Майдані, в центрі нашої столиці. Минув час, втрачено багато доказів, які можна було отримати. Я не буду їх перераховувати. На сьогоднішній день багато що змінилося", - зазначив він.

Юрист додав, що багато слідчих і прокурорів, які займалися розслідуванням цих кримінальних проваджень, ними вже не займаються. Змінилася підслідність - тепер прокурор не займається досудовим розслідуванням. Частину кримінальних проваджень передали в НАБУ, а частину - у ДБР. А там теж немає стабільності.

"Тому на сьогоднішній день чекати якісь нові результати доказів винності осіб, обгрунтовано підозрюваних у злочинах на Майдані, особисто у мене підстав немає. На жаль", - резюмував Баганець.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми втратили дуже багато доказів у справах Майдану - адвокат Олексій Баганець.