RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Ціна гранати від 500 гривень: подробиці і відео моменту вибуху під Львовом

Заступник міністра внутрішній справ Антон Геращенко стверджує, що причиною загибелі двох чоловік біля під'їзду будинку в місті Дрогобичі (Львівська область) стала граната, ймовірно, куплена на "чорному ринку" і привезена із зони проведення Операції Об'єднаних сил.

Про це заступник голови МВС написав на своїй Facebook-сторінці, опублікувавши відео моменту вибуху з камери спостереження.

За його словами, загиблі чоловіки у віці 37 і 40 років були в дружніх стосунках, недавно разом повернулися із заробітків у Польщі. Один з них прийшов у гості разом з жінкою, яка отримала множинні осколкові поранення внаслідок вибуху.

"Під час спілкування чоловік дістав гранату, яка вибухнула у нього в руках", - уточнив обставини цього випадку Антон Геращенко.


Заступник міністра припускає, що боєприпас має походження із зони проведення ООС.

"На жаль, багато хто з наших військовослужбовців, грубо порушуючи закон, крадуть, вивозять і продати небезпечну зброю, яке необхідно для протидії Агресії РФ, і використовують її в побутових сварках, для вчинення злочинів, або просто для розваг. Ціна на гранати на чорному ринку зброї - від 500 то 1500 гривень", - зазначив він.

Геращенко звернувся до керівництва ВСУ з вимогою навести порядок з обліком і збереженням зброї у військових частинах, зокрема бойових гранат.

"Жахлива загибель двох чоловіків в Дрогобичі - це результат бардаку в Ваших частинах, з яких, швидше за все, й була вкрадена ця граната та інші 4400, що поліцейський вилучили минулого року", - написав Антон Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві стався вибух на дитячому майданчику. Чоловік підірвав себе гранатою і помер на місці.