RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Україна додатково отримає 5 млн доз вакцини від коронавірусу NovaVax: що відомо

Україна завершила переговори про збільшення поставок вакцини NovaVax. Всього для населення країни буде закуплено 15 мільйонів доз препарату.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова під час щоденного брифінгу у понеділок, 22 лютого.

Україна отримала підтвердження про можливість поставки додаткових 5 мільйонів доз вакцини NovaVax. Загальний обсяг вакцин NovaVax, який очікують отримати в нашій країні, на сьогодні становить 15 млн.

Вакцина NVX-CoV2373 від американського фармацевтичного концерну NovaVaxпройшла другу і третю фазу клінічних випробувань. Її ефективність становить 89,3 відсотка. Проведені у Великобританії і ПАР дослідження показали, що препарат ефективно діє і в разі мутації вірусу, в тому числі, проти британського і південноафриканського варіантів.

Препарат компанії NovaVax створений на основі інактивованого коронавірусу. В його основі - S-білок патогена SARS-CoV-2, представлений у вигляді рекомбінантних наночастинок. Вакцину можна зберігати при температурі 2-8 градусів за Цельсієм, що вигідно відрізняє її від препарату BioNTech і Pfizer.

У випробуваннях вакцини Novavax в Великобританії взяли участь понад 15 тис. осіб у віці від 18 до 84 років. Попередній аналіз показав, що при вакцинації були рідкісні випадки прояву побічних дій, причому в рівній мірі як у тих, хто отримав плацебо, так і у вакцинованих препаратом від Novаvax.

Як повідомляв "Апостроф", поставка в Україну індійської вакцини від коронавірусу CoviShield, розробленої компанією AstraZeneca, очікується 22 лютого.